Annons

Bageriets sockerbullar

4h
0
Betygsätt
25 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 9 augusti, 2012 Tidning baka
Bageriets sockerbullar

Ingredienser

Vaniljkräm

500 g
Mjölk
1 st
vaniljstång
125 g
äggula
125 g
Socker
40 g
maizena
50 g
osaltat smör

Fördeg

500 g
Mjölk
50 g
Jäst
600 g
Vetemjöl

Bortgörning

1 st
Ägg
250 g
strösocker
250 g
Smör
20 g
kardemummakärnor -malda
15 g
Salt
500 g
Vetemjöl
   
smör till pensling
   
socker att strö över bullarna

Tillagning

4h
  1. Vaniljkräm: Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången tillsammans med mjölken i en kastrull; koka upp. Rör ihop äggula, socker och maizena i en skål. Häll en del av den varma mjölken över äggblandningen, och häll sedan tillbaka detta i mjölkkastrullen. Rör tills första bubblan kommer. Ta av från spisen och ta upp vaniljstången. Vispa ner det osaltade smöret. Kyl så snabbt som möjligt.
  2. Fördeg: Blanda ihop alla ingredienser och låt jäsa i 20–30 minuter. Blanda fördegen med ingredienserna till bortgörningen. Kör degen i degblandare på lägsta hastighet i 20 minuter. Låt degen jäsa i cirka 1 1/2 timme i rumstemperatur. Dela degen i 20–30 delar, som runddrivs till runda bullar. Låt jäsa i 40–45 minuter. Värm ugnen till 200°. Precis före gräddning, spruta /fyll bullarna med vaniljkräm med hjälp av en sprits. Grädda bullarna i cirka 10–15 minuter. Efter gräddning, pensla bullarna med smält smör och doppa dem i en skål med socker.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.