Annons

Bageriets risottobröd

2h 30min
0
Betygsätt
2 Stycken
Av recept.se Kategori Matbröd 7 augusti, 2012 Tidning baka
Bageriets risottobröd

Ingredienser

Risotto

50 g
scharlottenlök -finhackad
70 g
arborioris
1 dl
vitt vin
2.5 dl
kycklingbuljong
70 g
Smör
50 g
parmesanost
   
Olivolja

Bortgörning

250 g
risotto
250 g
durumvetemjöl
375 g
vetemjöl extra
250 g
surdeg
250 g
Vatten
15 g
Jäst
35 g
havssalt
100 g
parmesanost -riven
1 tsk
oregano

Tillagning

2h 30min
  1. Risotto: Sautera schalottenlöken tillsammans med riset i lite olivolja. Tillsätt det vita vinet, låt koka i 2 minuter. Tillsätt kycklingbuljongen, och därefter smör och parmesanost. Låt koka upp, ta av från värmen och låt svalna.
  2. Bortgörning: Lägg risotton i en degbunke tillsammans med mjölsorterna, surdegen samt oreganon. Lös upp jästen i vattnet med hjälp av en visp och slå detta i degbunken. Kör degen på lägsta hastighet i cirka 12 minuter. Tillsätt salt och öka hastigheten, kör i ytterligare 6–8 minuter. Knåda in osten i degen. Jäs i 30 minuter. Tryck ut och vik ihop degen. Låt vila i ytterligare 30 minuter. Forma degen i valfri form, till exempel till 2 limpor. Låt jäsa till dubbel storlek i cirka 45–60 minuter. Sätt ugnen på 250°. Sätt in bröden och sänk genast till 200°. Grädda i cirka 45 minuter; brödens innertemperatur ska vara 98°.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.