Annons

Baconlindade kycklingfiléer med quinoasallad

40min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Anna Pettersson Kategori Huvudrätt 22 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
Baconlindade kycklingfiléer med quinoasallad

Ingredienser

Kyckling

4 st
kycklingfiléer
100 g
riven västerbottenost
2 msk
dijonsenap
1 paket
bacon
1 nypa
Salt
1 nypa
peppar
1 msk
smör till stekning

Quinoasallad

4 dl
quinoa
1 st
kycklingbuljongtärning
250 g
små tomater i bitar
3 st
tunt skurna salladslökar
150 g
blandad sallad
150 g
fetaost

Tillagning

40min
  1. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen. Blanda ihop osten och senapen. Skär en ficka i sidan på filéerna och stoppa in fyllningen.
  2. Linda två baconskivor runt varje filé så att den håller ihop. Stek kycklingen på alla sidor i en stekpanna med lite smör. Stek färdigt i ugnen ca 15 min tills den har en innertemperatur på 68°.
  3. Quinoasallad: Koka quinoan med kycklingbuljongen enligt anvisning på paketet. Blanda ihop quinoan med tomater, lök, sallad och smulad fetaost. Foto: Carin Pålsson

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.