Annons

Ättiksströmming

12h
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Smårätter 26 juni, 2012

Ingredienser

10  
stekta panerade strömmingsflundror

ättikslag

1 dl
12% ättikssprit
2 dl
Socker
3 dl
Vatten
10 st
vitpepparkorn
5 st
kryddnelikor
2 st
lagerblad
1 st
rödlök

Tillagning

12h
  1. koka upp ättika, socker, vatten, peppar, lagerblad och kryddnejlika i en kastrull. Häll över den varma lagen och låt stå i kylen över natten.
  2. Dra kastrullen åt sidan när sockret löst sig.
  3. Strimla löken och lägg den tillsammans med strömmingen i en burk eller bunke.
  4. Häll över den varma lagen och låt stå i kylen över natten.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Jag brukar lägga in grönsaker( blommkål, morot, kålrot, rödlök) i en separat burk eftersom jag tycker spadet på ättiksströmmingen kan bli lite tråkigt av ströbrödet. Därpå plockar jag upp strömmingen ur sitt spad efter några dagar och blandar ner dem med grönsakerna.

"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.