Steg 1

Blanda mjöl och salt, forma till en hög på köksbordet. Gör en fördjupning i mjölet. Vispa äggen lätt och lägg dem i fördjupningen.

Steg 2

Blanda allt ordentligt med händerna, knåda sedan degen tills den blir fast och smidig. Dela degen i 2 bitar, slå in dem i plastfolie. Låt degen vila i kylskåp i 1–2 timmar.

Steg 3

Kavla ut pastadegen lite, och börja köra den genom pastamaskinen. Vik den några gånger så du får en stor, avlång platta av pasta. Kör sedan degen några gånger genom maskinen tills den blir så tunn som möjligt.

Steg 4

Lägg ut degen på ett mjölat bord. Rör ihop ricottaost, riven parmesanost, finhackad basilika och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i små högar på den nedre delen av pastadegen. Varje hög ska innehålla ca ½ msk och avståndet mellan högarna ska vara ca 5 cm. Pensla degen med vatten mellan och runt fyllningen.
 

Steg 5

Vik den översta delen av pastadegen över fyllningen, och pressa ihop försiktigt runtom fyllningen.

Steg 6

Skär pastaplattan mellan fyllningen till ravioli. Om det finns luftfickor i raviolin, pressa ut dem försiktigt. Koka raviolin i en stor kastrull 3–4 minuter. Servera raviolin i djupa tallrikar med kokt sparris, riven parmesanost och olivolja ovanpå.

Gå till receptet: Ravioli med ricotta, parmesan, basilika och sparris