Ni hittar länk till receptet längst ner i artikeln.

Honungskaka med mandel och citron
 

Steg 1

Vispa honung, ägg och socker väl tills det är krämigt.

Steg 2

Hacka mandeln grovt med en stor kniv.

Steg 3

Riv citronskalet.

Steg 4

Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och kanel med mandel och citronskal.

Steg 5

Rör varsamt ihop mjölblandningen med honung- och äggblandningen.

Steg 6

Häll smeten i en smord form, gärna hjärtformad och ca 25 x 25 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen, 175° i ca 1, 5 h. Kolla med en provsticka om kakan är färdig – men låt den hellre vara en aning för kladdig än för torr. Låt honungskakan svalna på ett galler och servera i skivor, eventuellt med smör på.

 

Gå till receptet: Honungskaka med mandel och citron