Steg 1

Koka burken med kondenserad mjölk utan att öppna den. Burken ska kokas i 3 timmar i rikligt med vatten. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden, annars
riskerar du att innehållet läcker ut. Det går bra att koka burken flera dagar i förväg.

Steg 2

Hacka den mörka chokladen grovt och lägg den i en skål. Koka upp en kastrull med vatten och placera en sil på kastrullens kant. Ställ skålen med choklad däri, så den inte vidrör vattnet. Rör i chokladen, tills den har smält. Ta chokladen från värmen och låt den svalna lite.

Steg 3

Lägg ca 1 ½ tsk choklad i varje kakform. Använd en pensel till att fördela choklad runt formens kanter, så det fortfarande finns plats för fyllningen i mitten. Ställ chokladformarna uppochner på ett bakplåtspapper tills chokladen har stelnat.
 

Steg 4

Öppna burken med den kokta kondenserade m jölken. Inuti har mjölken nu förvandlats till en smaskig kolasmet. Fyll en liten spritspåse gjord av bakplåtspapper med smeten och fyll chokladformarna med smeten. Överfyll inte.

Steg 5

Lägg ett tunt lager smält choklad på kolasmeten som lock, och strö lite torkade hallon ovanpå innan chokladen stelnat. Du kan också strö på finhackade nötter, mandlar, kokos eller bakglitter om du vill variera.

 

Tips:Du kan också använda någon annan fyllning, som exempelvis smält nougat, hallonsylt eller en fin marmelad.

Kondenserad mjölk är mjölk, som kokats med socker tills det mesta av vätskan har dunstat. Den finns i många asiatiska affärer och ofta på hyllan med utländsk mat i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan också koka din egen chokladkräm så här: Koka 1 dl grädde, och smält 100 g choklad däri. Blanda ordentligt och låt svalna lite i en liten spritspåse. Spritsa ner chokladkrämen i chokladformarna. Om du vill ha lite mer smak på dina chokladformar kan du tillsätta lite alkohol (t ex likör eller konjak) eller rivet apelsinskal, chili, pepparmyntsolja, krossade karameller eller vad du nu känner för, i chokladkrämen.
 

Se receptet här: Chokladkonfekt med mjuk kola