Annons

Asiatiska kycklingbiffar

1h 15min
1
3
Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 6 juli, 2012 Tidning isabellas
Asiatiska kycklingbiffar

Ingredienser

400 g
finhackad kyvklingfilé
1 msk
röd currypasta
1 msk
fisksås
1 msk
brun farin
2  
finhackad ingefära
0.5 tsk
malen koriander
1 st
Ägg
1 st
äggvita
   
salt och färskmalen peppar

Dessutom

300 g
äggnudlar
1 st
spetskål
0.5 st
schalottenlök
50 g
cashewnötter
0.5 tsk
chiliflakes
1 msk
sesamolja
1 msk
soja
   
salt och färskmalen peppar
1 st
lime

Tillagning

1h 15min
  1. Lägg först nudlarna i blöt i kallt vatten i 1 timme. Gör under tiden biffarna: Blanda kycklingköttet med de övriga ingredienserna. Låt färsen vila ½ timme, om du har möjlighet. Forma färsen till tjocka pannbiffar (typ wallenbergare) och stek dem i olja i en panna, 5–8 minuter på varje sida.
  2. Skär spetskålen i strimlor och hacka löken. Låt nudlarna rinna av. Rosta cashewnötterna i en torr panna och hacka dem. Sautera spetskål, chili och lök i sesamolja. Tillsätt soja och nudlar och sautera vidare i 5 minuter under omrörning.
  3. Lägg upp kycklingbiffarna ovanpå nudlarna och strö cashewnötter ovanpå. Servera med en limeklyfta.

Passar till

Säg vad du tycker:
Genomsnitt: 3 (2 votes)
Dela:
Annons
susanne säger:

Kycklingbiffar - det får jag testa!

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.