Det är lika spännande varje år, det spekuleras på bloggar och i hemmen. Vilken ska årets smak bli? Vi har tidigare fått prova glögg smaksatt med blåbär, saffran och kaffe. Men i år har glöggen fått smak från en, för oss svenskar, rätt okänd frukt. Yuzu är en japansk citrusfrukt som man pressar till juice och använder som smaksättning av såser, vinäger, drycker och marmelad i östasiatiska kök. Den äts inte färsk då den är alldeles för sur.
Syran från frukten och hettan från ingefäran, som bara känns vagt, blandar sig riktigt fint med våra traditionella glöggkryddor. Den är inte för söt utan Blossa har lyckats göra en fräsch glögg.

Den smakar bra rumstempererad men också uppvärmd eller med en isbit i glaset. Det är en vit glögg som passar bra till söta tilltugg som mandel och marispan, eller torkad frukt.

BLOSSA 12 finns i Systembolagets beställningssortiment från och med den 14 september och kan även beställas från www.bokablossa.se. Glöggen kostar 94 kronor.