Annons
Bloggar > Pernilla Elmquist > Är det synd om fläskfilén?
Omkörd av kinder, lägg och andra ovanliga grisdelar

Är det synd om fläskfilén?

Fläskkött Pimpa den gamla hederliga fläskfilén så blir den mycket roligare!

 

Idag är det trend på många restauranger att laga ovanliga delar av djuret.  Ni vet – nose to tail cooking i Fergus Hendersons anda.  Ju ovanligare desto mer spännande. Och visst är det toppen att hela djuret används och att vi inte slänger delar som är hur bra som helst att äta om de tillagas på rätt sätt.

Och visst är det en utamning att laga griskinder, oxtunga och andra delar av gris och nöt som man aldrig träffat på förr, men jag börjar snart tycka lite synd om fläskfilén…Är den så trist och tråkig som det sägs eller kan man ”hotta” upp den? Visst blir den trist och tråkig om man lagar den för länge, men det blir de flesta köttbitar…förutom de som SKA lagas länge (som bog och högrev tex), men fläskfilén har liksom halkat undan helt i den högre matlagningskonsten.

Det är ju oftast enklare att hitta en fläskfilé än en griskind i den lokala livsmedelsaffären, så jag grabbade tag i en filé för att se om det kunde bli en god helgmiddag på grillen.

Och med lite extra fina tillbehör som Vikentomater och jordärtskockor, och med en salt fyllning, blev det inte så tokigt.

Hejhej
Pernilla

 

 

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.