Annons

Äppelkaka med mandeltosca

1h 10min
0
Betygsätt
Portioner
Av Bakarna Kategori Bakverk & kakor 3 juli, 2012 Tidning baka
Äppelkaka med mandeltosca

Ingredienser

150 g
Smör
2 st
Ägg
1.25 dl
Socker
2 dl
Vetemjöl
0.5 tsk
Bakpulver
0.5 dl
Grädde
3 st
Äpplen
0.5 dl
Socker
2 tsk
kanel

mandeltosca

1.5 dl
Socker
1.5 dl
ljus sirap
1.5 dl
Grädde
100 g
Smör
200 g
mandel - hyvlad

till servering

   
vispad grädde

Tillagning

1h 10min
  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en rund form med 22 cm diameter, gärna med avtagbar kant. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, smör och grädde. Skala och skär äpplena i klyftor; vänd dem i kanel och socker. Häll upp smeten i formen och fördela äppelklyftorna på toppen. Grädda i cirka 30 minuter, kakan ska inte vara helt genomgräddad. Gör under tiden toscasmeten.
  2. mandeltosca: Rör ihop socker, sirap, grädde och smör i en kastrull. Låt koka i cirka 15 minuter och tillsätt sedan mandel. Häll toscasmeten över kakan och grädda i ytterligare cirka 15 minuter, tills toscan har fått fin färg.
  3. Servera kakan med vispad grädde.

Passar till

Bakverk & kakor
Vaniljhjärtan
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.