Annons

Äppelcheesecake med hasselnötsbotten

0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 26 juni, 2012 Tidning mat & hälsa
Äppelcheesecake med hasselnötsbotten

Ingredienser

Fyllning

200 g
Philadelphiaost
3 dl
Vispgrädde
1 msk
stevia
0.5 tsk
Vaniljpulver
1 st
rött äpple
   
kanel
   
kardemumma
   
Smör

Botten

100 g
malen hasselnötsmjöl (eller 1/2 dl hela nötter)
100 g
Smör
2 tsk
Bakpulver
3 st
Ägg
1 dl
Philadelphiaost
1 tsk
Fiberhusk
2 tsk
stevia strö

Tillagning

  1. Mal hasselnötterna. Smält smöret och blanda i stevian. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  2. Vispa ägget fluffigt och rör ner färskosten. Vänd ner äggblandningen i de torra ingredienserna. Grädda botten i smord form med löstagbar kant i 200 grader i 15 minuter.
  3. Skiva under tiden ett skalat äpple i tunna skivor. Stek dem i smör med kanel och kardemumma. Låt svalna.  
  4. Lägg ut äpplena på hasselnötsbotten. Bred på vaniljfyllningen. Ställ i frys minst 5 timmar. Ta ut 30 minuter innan servering.  

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.