Annons

Äppelbavaroise med äppeltapioca

1h
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Chateau Foret Kategori Efterrätt 24 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Äppelbavaroise med äppeltapioca

Ingredienser

Bavaroise

3.5 dl
Mjölk
1  
vaniljstång
175 g
Socker
110 g
äggula
6  
gelatinblad - blötlagda
3 dl
äppelpuré eller granny smithäpplen fint rivna - både kött och saft
1.5 dl
turkisk yoghurt
2 dl
Grädde - vispad

Äppeltapioca

1 dl
tapiocapärlor (finns att köpa i asiatiska matbutiker)
5 dl
äppeljuice

Servering

1  
äpple
   
kakor - typ bondkakor eller kardemummaskorpor

Tillagning

1h
  1. Bavaroise: Koka upp mjölken med vaniljstången. Rör samman socker och äggula, tillsätt detta i mjölken, värm till 85° och rör hela tiden. Ta bort från värmen och rör ner gelatinet. Sila; låt svalna något. Rör sedan ner yoghurten och äppelpurén till en slät smet. Vänd sist ner grädden försiktigt. Häll i passande form eller portionsskålar. Låt stelna i kyl.
  2. Äppeltapioca: Blanchera pärlorna i 3–5 minuter, häll av vattnet och koka sedan pärlorna vidare i äppeljuice; koka tills pärlorna har en liten kärna i mitten. Häll upp i en liten form och låt svalna.
  3. Servering: Skär äppelkulor ur äpplena och skär ut äppelskalen i tunna strimlor; lägg detta på bavaroisen. Strö över krossad kaka och avsluta med äppeltapiocan.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.