Annons

Äppel- och nötbröd

7h 20min
0
Betygsätt
6 Stycken
Av Chateau Foret Kategori Matbröd 22 juni, 2012

Ingredienser

Äppel- och nötbröd

1300 g
Vetemjöl
400 g
Vetesurdeg
100 g
råsurdeg
200 g
Fullkornsvetemjöl
1000 g
äppelmust
60 g
Salt
10 g
Jäst
300 g
rostade nötter t ex pistasch-valnöt och hasselnöt
150 g
russin - blötlagda
150 g
torkat äpple - tärnat

Tillagning

7h 20min
  1. Blanda allt förutom salt, nötter och frukt. Kör 5 minuter i en degblandare på låg hastighet, öka sedan och kör i 15 minuter till. Tillsätt salt och kör i ytterligare 5 minuter.
  2. Lägg degen i en oljad låda med lock. Häll över nötterna och frukten på degen och knåda in det för hand. Jäs i 45 minuter, vik sedan degen och jäs i ytterligare 1 timme. Slå upp degen och dela den i 6 bitar. Runddriv lite lätt, så att inte luften slås ur degen.
  3. Mjöla 6 jäskorgar och lägg degen i dem. Jäs i cirka 4 1/2–5 timmar; det beror lite på om det är kallt eller varmt. Baka av på 260° tills bröden fått en härlig brun färg.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.