Annons

Äppel- och baconfylld fläskfilé med spetskålssallad

1h
0
Betygsätt
5 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 13 september, 2012 Tidning mat & vänner
Äppel- och baconfylld fläskfilé med spetskålssallad

Ingredienser

Äppel- och baconfylld fläskfilé

600 g
fläskfilé
250 g
tärnad bacon
2 st
tärnade stora äpplen
100 g
katrinplommon
4 kvistar
timjan
   
Salt
   
vitpeppar

Saltbakad lök

4 st
gula lökar
   
grovt salt

Spetskålsallad

1  
spetskålshuvud
2 st
salladslökar
0.5 dl
crème fraiche
1 msk
Apelsinsaft
1.5 msk
Honung
1.5 msk
rökt ost
   
Salt
   
vitpeppar

Tillagning

1h
  1. Fläskfilé: Stek baconet krispigt och låt äppeltärningarna steka med i slutet. Kyl. Putsa fläskfiléerna och skär ett snitt längs med utan att skära helt igenom. Lägg plastfolie både under och över filéerna och banka dem tunna. Salta och peppra.
  2. Hacka katrinplommonen och blanda dem med bacon- och äppelblandningen. Fördela blandningen i mitten på fläskfiléerna, strö över timjankvistarna. Rulla ihop dem och bind ihop med hjälp av steksnöre. Bryn fläskfiléerna och stek dem klara i ugn på 165° i 20–30 minuter. Låt vila i 15 minuter.
  3. Saltbakade lökar: Skär av toppen och botten på lökarna. Strö ut salt i en ugnsfast form, ställ lökarna i saltet och baka i ugn på 180° i 30–40 minuter.
  4. Spetskålssallad: Skär spetskålen mycket fint. Skär salladslöken i tunna skivor. Rör ihop crème fraiche och den rökta osten, tillsätt honung och apelsinsaft. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Skär fläskfiléerna i 1 1/2 cm tjocka skivor. Skala lökarna och servera med spetskålssalladen.

Tips från kocken

" Den rökta danska osten, rygeost, är halmrökt och härstammar från Fyn."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.