Annons

Apelsinstrassburgare med chokladkräm

1h
0
Betygsätt
5 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 5 augusti, 2012 Tidning baka
Apelsinstrassburgare med chokladkräm

Ingredienser

Mördeg

250 g
Smör
1 dl
Florsocker
2 msk
vaniljsocker
3 dl
Vetemjöl
2 dl
potatismjöl
1 st
apelsin ( rivet skal)

chokladkräm

1.5 dl
Vispgrädde
125 g
mörk choklad (70%)
1 msk
Smör

Tillagning

1h
  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en pösig smet. Tillsätt vetemjöl och potatismjöl, lite i taget, och rör kraftigt mellan tillsatserna. Riv skalet av apelsinen och rör ner det. Fyll smeten i en kakspruta och spritsa ut 20 längder på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.
  2. Chokladkräm: Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Finhacka choklad och rör ner den i grädden tillsammans med smöret. Vispa samman till en tjock, krämig smet. Låt svalna i rumstemperatur.
  3. Montering: När kakorna svalnat och chokladkrämen stelnat, bred chokladkräm på hälften av kakorna och lägg ihop dem med resten. Förvara svalt.

Passar till

Bakverk & kakor
Äppelkaka
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.