Annons

Anklevermousse på stekt snitt med karamelliserat fikon

15min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Liselotte Forslin
Av Liselotte Forslin Kategori Förrätt 10 september, 2012 Tidning elle mat & vin
Anklevermousse på stekt snitt med karamelliserat fikon

Ingredienser

Anklevermousse på stekt snitt med karamelliserat fikon

4  
tunna skivor baguette
1 tsk
smör till stekning
   
flingsalt
130 g
anklevermousse på burk
1 msk
grovt hackade pistachmandlar
2 st
färska fikon
1 msk
smör till stekning
2 msk
strösocker
2 msk
balsamico
   
balsamicokräm till garnering

Tillagning

15min
  1. Stek brödet hastigt på båda sidor i smöret. Salta lätt. Fördela anklevermoussen på bröden, gärna som vackra ägg. Det gör du lätt gör med hjälp av två skedar du doppar i varmt vatten medan du formar moussen som ägg mellan skedarna.
  2. Strö över pistagehacket. Skär fikonen i klyftor och stek dem mycket hastigt i smöret. Strö på socker och häll i balsamicon och låt det fräsa ihop några sekunder. Servera till moussen. Garnera gärna med lite balsamicokräm runtom.

Tips från kocken

Bild för Liselotte Forslin

"Foto: Ulrika Ekblom"

Passar till

Bakverk & kakor
Saffransdrömmar
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.