Annons

After Eight-cupcakes

0
5
12 Stycken
Av Leila Lindholm Kategori Bakverk & kakor 20 juni, 2012
After Eight-cupcakes

Ingredienser

3 st
Ägg
2.5 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
50 g
Smör
1 dl
gräddfil
2 msk
kaffe
3.5 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
4 msk
kakao av god kvalitet
100 g
mörk kvalitetsschoklad (70%)
24 st
bitar After Eight
1 nypa
Salt

Mint cream frosting

1.5 dl
Vispgrädde
0.5 dl
Mjölk
0.5 dl
flytande honung
150 g
mörk kvalitetschoklad (70%)
   
pepparmyntsolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör ner gräddfil och kaffe. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke.
  2. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Bryt en After eight och tryck ner i varje cupcake. Spara resten till garnering. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  3. Koka upp grädde, mjölk och honung i en kastrull. Ta bort från värmen och låt svalna något.
  4. Finhacka den mörka chokladen och smält ner den i gräddmjölken. Smaksätt med några droppar pepparmyntsolja. Låt krämen svalna något. Fyll en spritspåse med rundtyll med frosting och spritsa den på kakorna.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.