Annons

63-gradersägg med löjrom och gräddfil

1h
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Förrätt 26 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
63-gradersägg med löjrom och gräddfil

Ingredienser

4 st
Ägg
1 st
rödlök
1 knippe
Gräslök
1 dl
gräddfil
120 g
löjrom

Tillagning

1h
  1. Värm ångugnen till 63°. Ångkoka äggen i 1 timme och låt dem svalna något. Skala äggen försiktigt och stjälp sedan upp dem försiktigt på var sin tallrik.
  2. Finhacka rödlök och gräslök och servera bredvid äggen med gräddfil och löjrom.

Tips från kocken

" Har du ingen ångugn, temperera äggen i vattenbad. Eller slå vatten i kastrull med ånginsats och temperera vattnet till 63°, reglera med kallt vatten om det blir för varmt. Testa dig sedan fram – kanske är det så att du i stället föredrar ägg tempererat vid 65° eller 67°. Ölförslag: 1526 Weihenstephaner Hefe Weissbier, Tyskland"

Passar till

Bakverk & kakor
Chockochock
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.