Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Snittar med palsternacka, Västerbotten och syltade kantareller
Svamp

Snittar med palsternacka, Västerbotten och syltade kantareller

Snittar I år känns det som att det är svårare att hitta en m2 utan svamp än en med i "mina" skogar.

 Inte minst trattkantareller eller höstkantareller som vissa väljer att kalla dem. Ett bra sätt att bevara kantarellerna är att sylta dem. Jag kokar helt enkelt in dem i en 1-2-3 lag tillsammans med lite kryddor och låter dem därefter ligga till sig ett bra tag. En sådan burk håller i åratal! Igår gjorde jag små knäckebrödsnittar med en palsternackskräm som jag toppade med några av fjolårets små sötsyrliga svampar. De gick åt i ett rykande tempo. Antingen var de vääldigt goda eller så var mina gäster vääldigt hungriga, jag väljer att tro på det första alternativet!

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.