Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Älggryta med trattkantareller
Älggryta

Älggryta med trattkantareller

Höst Förra hösten hittade jag en liten samling med enar i närheten av mitt hus.

De var de fulla av stora, mörka bär och jag plockade massor och torkade på en duk. Det gäller att passa när man ser mogna bär eftersom de de tar tre år(!) för enbären att mogna. Jag var mycket nöjd med förra årets sinne för framförhållning igår när jag gick förbi enarna och så att de inte bar ett enda fint bär på dem. Belåtet som jag var stegade jag hem, öppnade min dignande burk med fjolårsenbär och hällde ett gäng min älggryta. Sen fick grytan koka länge, länge tills köttet var så mört att det nästan föll sönder när jag blåste på det. Den här grytan kan lika gärna kokas på nötkött eftersom den har såå många andra goda smaker! 

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.