Annons
Bloggar > Stockholm Tea House > I dessa lakritstider...
Lite lyxigare chèvresnittar sotade med ekologiskt lakritspulver

I dessa lakritstider...

I helgen som kommer nu kommer går årets lakritsfestival av stapeln i Stockholm. Vi lever i en riktig lakritstid nu. När jag var liten förknippades lakrits mest med godis och glass, möjligen hostmedicin ibland. Idag är det helt annorlunda, nu finns lakrits i vår vardag på ett helt annat sätt och det är härligt tycker en lakritsälskare som jag. Vad sägs om lakritsmassage tex? Eller lite lyxigare snittar med chèvre, fikonmarmelad och soltorkade tomater, sotat med lite lakritspulver ovanpå. Riktigt mumsigt kan jag intyga.

Här är en lite lyxigare variant på varma mackor/snittar på levainbröd med följande ingredienser på:

Levainbröd skuret i lagom tunna skivor
Chèvre
Fikonmarmelad,
Soltorkade cocktailtomater
Lakritspulver att strö ovanpå. Använde mig av ett ekologiskt lakritspulver som du hittar här: www.beriksson.net
Kapris att garnera med

Dosera ingredienserna efter egen tyck och smak.
Gratinera snittarna sedan i ugnen i 210 grader i ca 7 min. Lite beroende från ugn till ugn. Passning rekommenderas.

Kanske vi ses på Lakritsfestivalen i helgen?

Cattis

Stockholm Tea House
www.stockholmteahouse.se

 

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.