Annons
Bloggar > Stockholm Tea House > Godaste äppelmoset
Hittade ett toppenrecept på äppelmos hos Dansukker.

Godaste äppelmoset

Att göra sitt eget äppelmos känns stort på något sätt. Lite heligt. Har bara gjort det en gång förut och det var länge sedan. Minns inte när och inget recept på det hittade jag heller. Det blev till att söka upp ett nytt och då föll valet på Dansukkers "Gammaldags opasserat äppelmos". Och det var ett bra val kan jag säga.

Att ställa till med skördekalas med bara fem ynka äpplen på sitt eget äppelträd känns sådär. Vet inte vad som hänt eller vad som blivit fel men de sista två åren har vårt äppelträd helt gått ut i strejk. Och det är jättetrist. Då är det tur att man har en granne på landet som har hur mycket äpplen som helst på sitt äppelträd och dessutom inte ens vill ha dem. Vi var förbi i helgen och plockade på oss rejält. Så mycket att jag när vi kom hem började fundera på vad jag skulle göra av alla. Jag menar någonstans går ju gränsen för hur många äppelkakor vi kan få i oss här hemma.

Kom då på att lite äppelmos vore ju inte fel att ha. Bra att ha till att fylla tex rulltårtor med. Så det var bara att sätta sig på altanen och börja skala. Och skala och skala…

Eftersom jag inte hade något eget äppelmosrecept sökte jag på nätet och hittade ett recept hos Dansukker. Ett toppenrecept! Det blev det absolut godaste äppelmoset jag gjort. Vi plockade nog äpplena en aning tidigt så de var inte jättesöta direkt. Men det här receptet gjorde underverk och äppelmoset blev toppen som sagt. Ett tips med andra ord.

En skön och förhoppningsvis varm helg önskar jag er.

Cattis
Stockholm Tea House
www.stockholmteahouse.wordpress.com

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.