Annons
Bloggar > Stafettbloggen > Vildsvinskebab

Vildsvinskebab

Ni vet väl att Anders är en hejare på vilt? Hans berömda Vildsvinsbok blev en storsäljare och han har även varit med och grundat Viltmatsakademien. Så vad passar väl bättre än att ge er ett recept på skogens egen gris - vildsvin?

 

Här har vi en rätt med massor av kryddor och smaker. Paprika, spiskummin och vitlök ger rätten kraft och karaktär. Till detta är det gott med ett smakrikt och lika kryddigt vin. Vi är båda förtjusta i Rhôneviner och här har vi ett bra och väldigt billigt exempel på en Crozes Hermitage.

 

Crozes Hermitage Cave de Tain

Frankrike

Varunr. 2815

99 kronor

Klassiskt kryddigt med toner av skogsbär, björnbär, fat, peppar och en liten gnutta lakrits. Serveras sval i stora glas.

 

 

Vildsvinskebab & Champinjontzatsiki

 

Ingredienser:

600 g vildsvinsfärs eller fläskfärs

3 msk olivolja

2 msk spanskt paprikapulver

1 riven gul lök

2 msk spiskummin

salt,peppar

 

3 dl grekisk/turkisk yoghurt

8 st färska champinjoner

1/2 färsk fänkål

vitlök

salt,peppar,olivolja

citron,chili,grönsallad

 

Gör så här:

Blanda färsen med den rivna löken och kryddorna samt olivoljan. Blanda väl och låt stå i kylen i minst 30 minuter.

Under tiden kan du riva champinjonerna, fänkålen på den grova sidan av rivjärnet. Slutligen river du vitlöken på den fina sidan av rivjärnet. Blanda ingredienserna med yoghurten och krydda med salt och pepper samt lite pressad citron.

 

Forma sedan färsen till avlånga kebabrullar och stek iugn på 175°c värme penslade med olivolja och salt och peppar. Det tar ca 15-20 minuter. Servera uppträdda på spett med sallad, lite skivad chili, citron och tzatsiki

 

 

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.