Här har vi en rätt med massor av kryddor och smaker. Paprika, spiskummin och vitlök ger rätten kraft och karaktär. Till detta är det gott med ett smakrikt och lika kryddigt vin. Vi är båda förtjusta i Rhôneviner och här har vi ett bra och väldigt billigt exempel på en Crozes Hermitage.
Crozes Hermitage Cave de Tain
Frankrike
Varunr. 2815
99 kronor
Klassiskt kryddigt med toner av skogsbär, björnbär, fat, peppar och en liten gnutta lakrits. Serveras sval i stora glas.
Vildsvinskebab & Champinjontzatsiki
Ingredienser:
600 g vildsvinsfärs eller fläskfärs
3 msk olivolja
2 msk spanskt paprikapulver
1 riven gul lök
2 msk spiskummin
salt,peppar
3 dl grekisk/turkisk yoghurt
8 st färska champinjoner
1/2 färsk fänkål
vitlök
salt,peppar,olivolja
citron,chili,grönsallad
Gör så här:
Blanda färsen med den rivna löken och kryddorna samt olivoljan. Blanda väl och låt stå i kylen i minst 30 minuter.
Under tiden kan du riva champinjonerna, fänkålen på den grova sidan av rivjärnet. Slutligen river du vitlöken på den fina sidan av rivjärnet. Blanda ingredienserna med yoghurten och krydda med salt och pepper samt lite pressad citron.
Forma sedan färsen till avlånga kebabrullar och stek iugn på 175°c värme penslade med olivolja och salt och peppar. Det tar ca 15-20 minuter. Servera uppträdda på spett med sallad, lite skivad chili, citron och tzatsiki
Kommentera
Du måste logga in för att kommentera.