Annons
Bloggar > Stafettbloggen > Första helgen på mitt nya liv.
Josephine, jag och Ronnie

Första helgen på mitt nya liv.

bakning För ett halvår sedan var jag den vanliga spralliga tjejen i köket... Ett halvår senare är jag samma person, men jag har hunnit få mina 50 minutes of fame, bakat mig igenom 20 delmoment och vunnit Sveriges första baktävling; Hela Sverige bakar. På en minut kan livet ändras! All press släppte och tårarna rann. Jag har kunnat smälta det som hände i somras, lite iallafall, men ingen kan förbereda sig på vad som komma skall. Inte vet jag, bara att jag är nyfiken på detta nya kapitlet. Äntligen får jag dela med mig av mina recept och inspirationskällor i två veckor då jag kommer blogga här dagligen. Enjoy!

Mycket har hänt i helgen, sitter som nersjuken i soffan efter en lång dag på stan med Josephine Palm. Vi har gått i den ena bakbutiken efter den andra! Känner att jag behöver lite ny inspiration och nya kokböcker att leka med, konstigt nog för jag har nog många fler än dom flesta. Köpte Pärlans Konfektyr. Jag ÄLSKAR kola, och nu till jul är det inte mer än rätt ! Roligt att se att folk gillar det sega. Jag och Josephine stod och svor vid kassan på Casja Warg för att det var så gott! Ett härligt recept på vaniljkola finns även i min bok Sockerchock (Bonnier Fakta). Passar perfekt till 1a advent. Jag köpte en hel del idag! Ny härlig kakao från Valrhona, Clipper Drinking Cocoa (mest för att jag älskar burken, jag gör ju annars alltid min egen varm choklad!), rålakrits från Lakritsroten (är superspänd på att prova ett nytt recept på kola med lakrits, MUMS!) och nyponskalmjöl, för att jag vill prova att baka med det. Nypon har en sådan mild och härlig smak, och för att det enda jag associerar till nyponsoppa är hårda skorpor på rasten när man var liten. Så någonting roligt ska vi nog allt hitta på. Sen hittade jag lite fina gamla kakburkar och saffranshonung. Jag ÄLSKAR saffran! Det bordes med fördel användas året runt, till frukost, lunch och middag om jag fick välja! Så lite saffransbullar kommer inom veckans slut for sure! 

 

Jag har redan hunnit med lite olika internjuer och bla. Baka har skrivit en artikel om mig som kommer utnästa måndag. Jag är så stolt att få vara med under Porträttet, tagit superfina bilder på julgott som jag delar med mig utav! Så håll utkik den 3 dec! Sen kommer bla. Hembakat, Lant, Hemmets Journal och Hem Ljuva Hem att skriva om mig. Så det är superspännande!

 

 Jag vet faktiskt inte riktigt vad som kommer hända i veckan, bara att på söndag blir det lussebak! Varje år hos min brors kompis samlas vi, vänner, släkt, barn, katter och hundar, för att baka in julen. Oftast bjuds det på en lättare middag senare på eftermiddagen. Men vi brukar aldrig komma så långt. Fulla med knäck, kola, pepparkakor och lussebullar i massor! Då somnar man ganska bra i soffan efter ett tag. Så på söndag spirar jul och bakning! Följ med mig då! 

 

Nu ska jag ta en kopp te och krypa ner i sängen, titta på klipp från Nyhetsmorgon som sändes imorse med Sebastien Boudet. Bra att avsluta dagen med lite extra bak. Konstigt nog tröttnar man aldrig :) man blir så lycklig! Är det något speciellt ni läsare vill ha tips och trix på så är det bara att kommentera! 

 

Kramar från en mycket glad vinnare ! 

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.