Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > vinbladsdolmar till förbannelse
vinbladsdolmar

vinbladsdolmar till förbannelse

Vegetariskt Igår eftermiddag sysselsatte jag mig med att rulla ett berg av vinbladsdolmar.

Sittandes på en liten pall med podcast i öronen hade jag tålamod til att rulla dolmar till ett helt kompani. Det var lika bra att göra dubbel sats när jag ändå var i farten.Skulle de nte gå åt så går det ju att frysa dem. Någon infrysning kommer dock säkerligen inte vara nödvändig i mitt fall eftersom jag inte kan få någ av dem. Jag skulle äta dem till lunch och middag flera dagar i sträck. Dessutom klipper jag en och annan direkt ur kylen...

Myntan och citronen ger dolmarna en sån fräch och härlig smak medan oljan gör dem lite lagom mosiga. Idag åt jag dem till lunch tillsammans med en turkisk yoghurt som jag smaksatt med vitlök, spiskummin och blandat ner grova gurkbitar och kikärtor i.

Om ni inte orkar göra själva så tycker jag att ni ska gå raka vägen till en orientalisk butik och köpa på burk. De är också vansinnigt goda!

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.