Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Utflyktsmat
Utflyktsmat

Utflyktsmat

Mackor Nu när sommaren närmar sig och alla villaägare plockar fram sina grillar väcks ett avund i mig. Jag vill också grilla. Jag vill också känna dofterna sprida sig i trädgården, stå och vara härlig med en öl i handen och se knoppar brista. Men istället tvinnas vi lägenhetsbor ut på den kala asfaltsgården för att antingen använda föreningens grillar eller hukad sitta över en engångsgrill och se min mat fördärvas.

 

Bara tanken på att bära ner allt som behövs till de gemensamma grillarna, grilla och sedan vara orolig att någon pedantisk granne ska klaga över min(bristfälliga) städning och undanröjning gör mig illa till mods. ..

Och så engångsgrillarna...  Jag ska inte smutskasta engångsgrillarna totalt, för det finns säkert de uppnår ett strålande resultat med hjälp av dem.  Själv har jag lyckats grilla korv på dem. Korv och bara korv.

   Därför väntar jag med grillningen till i sommar när jag åker ut till min pappas hus. Innan dess har jag picknick på trevliga platser i naturen eller på balkongen med kall matsäck.

Ett trevligt alternativ till smörgåsar på picknicken är att fylla ett helt bröd och sedan dela mellan det flera personer. Det blir en härlig bryta-bröd-känsla och det gå fortare att bre. Dessutom blir det mer flexibelt i portioneringen.  Alla har möjlighet att ta hur stor bit just de vill ha och vill man ha en liiiten bit till så kan man ta det.  Igår fyllde jag ett bröd med grönsaker och  ”pulled pork” som jag blandat med crème fraiche, senap och pepparrot.

 Gott, mättande och alldeles underbart!

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.