Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Ut-och-in-vända kåldolmar
Brysselkålsfyllda köttbullar

Ut-och-in-vända kåldolmar

Husman För några dagar sedan när jag åt brysselkål fördes mina tankar till kåldolmar.

Jag tänkte att det förmodligen skulle vara väldigt gott att byta ut dolmarnas vitkål till brysselkål med sin lite ilskan smak. Jag bestämde mig genast för att prova!  Problemet var brysselkålens storlek, de små bladen det hela lite... knepigt. Det skulle minst sagt bli pilligt att rulla dolmarna på traditionellt vis.  Jag fick helt enkelt vända dem ut-och-in. Kålen kläddes i färs- och risblandingen istället för tvärtom. 

De gick snabbt att göra (om man jämför med de vanliga kåldolmsrullandet..) och gott blev det! Den här gången åt bullarna tillsammans med sallad från de yttersta bladen av kålen och syrad rödlök. Skulle jag varit hungrigare hade jag kokat potatis till. Fördelen med att plocka bort en del av kålens blad innan de kokas är att de blir lite mindre och bullarna får således en lite mer lätthanterlig storlek.   
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.