Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Torkad fisk
brandade

Torkad fisk

Fisk och skaldjur Förra sommaren fick jag en torkad fisk som souvenir från Island.Det var min mamma som köpte med den efter att ha upplevt den stora konsumtionen av torkad fisk i landet. .
 Enligt henne var det var mans basvara, både som mat och snacks. Pensionärerna satt på bänkarna och tuggade torkad fisk som om det vore jordnötter och barnfamiljerna blötte upp fisken till middag. Det har förstås varit ett parktiskt vis att konservera fisk i historen och på något vi hängt sig kvar. Den torkade fisken har inte bara en vansinnig låg hållbarhetsperiod den är även lätt att transportera då den tappar ca 70% av sin vikt vid torkning.
 
Jag tänkte redan när jag fick den att jag skulle laga brandade. Meed den lades undan i ett köksskåp och glömdes bort. I förra veckan hittade och la den genast i blöt. När den blivit mjuk mixade jag ihop den med potatis och citron. Sen serverade jag den med stekta tomater, örter och vitlöksbröd.
(Brandande måste såklart inte lagas av torkad fisk!) 
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.