Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Rysk aptitretare

Rysk aptitretare

rysk mat I veckan väckte gästbloggande Pia Bendel ett smakminne till liv.

Den första kokbok jag fick var en bok uppdelad i olika temabufféer- svenskt släktkalas, italiensk tjejmiddag, grekisk afton, rysk herrmiddag osv. Den sistnämnda, ryssk herrmiddag,  var den jag fann ABSOLUT mest intressant (trots att detta var under mozzarella/pesto/soltorkadetomaternas storhetstid). Jag ville såå gärna ställa till med kalas och bjuda på den ryska (rosagrå..) buffén omedelbart. Men vem skulle jag bjuda? Mina då 16 åriga väninnor var förmodligen inte alls särskilt intresserade av salad russe, kokt kött eller grötfyllda piroger. Och min familj gjorde inte heller vågen när jag lyfte frågan vid planeringen inför min födelsedag. Middagen lades på is, glömdes bort och där ligger  den alltså fortfarande och fryser. I alla fall alla komponenter utom en som testades och dyker upp då och då- saltgurka med smetana och honung.

Så i veckan blev jag alltså påmind om den ryska middagen igen och nu ska den bannemej snart bli av. Fram till dess knaprar jag gurka med dipp...gör det ni också!

Dela:
Annons

Vad roligt att få inspirera! Kommer hålla utkik här efter dina ryska smaker. Gillar verkligen det ryska köket, många höga och mustiga smaker. Åt btw en läcker sallad russe under middagen som jag bloggade om.

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.