Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Potatissallad till valborgsmässoafton

Potatissallad till valborgsmässoafton

Vår Kylskåpsrensningar kan skapa de allra godaste maträtterna. I helgen när solen stod som högst satt jag och njöt på balkongen (och funderade över om jag skall stanna kvar i det här landet och uppleva ”låsa-in-hunden-i-garderoben-effekten” varje vår eller om det kan vara en idé att ha det varmt och gott året om i ett sydligare land…)

Helt plötsligt flög hungern över mig och jag kilade in i köket för att hitta på något snabbt och smakligt i det halvtomma kylskåpet.  Potatissallad av några överblivna potatisar? Jo, så fick det bli.  Jag konstaterade ganska snabbt att vi inte skulle bli mätta på den lilla potatismängden(som någon så ordentligt först plastat in och sedan säkrat upp med dubbla gummisnoddar… ). Här måste kompliteras. Den halva gurkan och de stackars morötterna längst ner i kylen blandades ner. Och så en liten bytta med överbliven romsås och lite dill.

Oj så gott det blev! Fräscht med de kärnfria gurkbitarna och så lite lagom knaprigt med den tunt, tunt skivade moroten.  Den smakade oerhört gott till de rökta makrillfiléer vi åt därtill.

 Den här salladen kommer bestämt att hitta en plats i min "vårmatsportfölj". Faktum är att jag kommer röra ihop den på nytt redan imorgon. För då är det Valborgsmässoafton och ett dignande smörgåsbord skall dukas upp.  

Trevlig valborg till er, simma lugnt!

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.