Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Parisare

Parisare

Korv Under min uppväxt reste jag och min familj till vår västkustpärla Capri en vecka varje höst.

 

På hösten när alla sommargäster åkt hem var vi nästan ensamma på anläggningen. Vi hade poolen, bastun, tennisbanan och klipporna nästan helt för oss själva. Vi gjorde utflykter på de kala klipporna och hyrde motorbåt i den småkyliga höstbrisen. Handlade havskräftor och krabbor för en spottstyver direkt av fiskargubben som vi åt med rostbröd, majonnäs och coca-cola när kvällen drog in. På dagarna grillade pappa i sin röda portföljgrill. Ofta blev det parisare. För en del är en parisare någon sorts köttfärsbiff med stekt ägg, men inte för mig. 

För mig är det en skiva grillad falukorv i ett hamburgerbröd. Jag har på senare år förstått att det serveras flitigt i Norrland men inte riktigt spridit sig neråt i Sverige.  

Igår tog jag en lite nostalgitripp och åt en smarrig parisare till middag. Testa ni också i sommar när ni tröttnat på varmkorv eller inte vill ta med er råa hamburgare på utflykten.

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.