Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Lasagne med brysselkål och pumpa

Lasagne med brysselkål och pumpa

Vintermat Nu i advent kan jag inte motstå att plocka med mig ett nät med brysselkål varje gång jag är i matbutiken.

När jag var lite yngre älskade jag när brysselkålen var välkokt, ok.. överkokt och extremt salt. Jag "råååkade" ofta "glömma" kastrullen med den kokande brysselkål på plattan. Till min familjs stora förtret och min stora lycka resulterade det i en liten skål med trasiga och militärgröna små kålhuvuden. Wni win för mig, jag fick kålen lagad precis som jag vill ha den OCH allt för mig själv!

 
Nu har jag kommit över min förkärlek för överkokt brysselkål men jag tycker fortfarande att den ska kokas ganska ordentligt för att bli smakrik. 
Igår kokade jag den och mosade ihop den med rostad pumpa. Sedan lagade jag lasagne av blandningen.
 Trevligt med vegetariska måltider mellan alla julbord och köttiga sammankomster.  
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.