Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Fransk vardagsmat

Fransk vardagsmat

ägg Den första kvällen på semestern blev vi bjudna på omelett med ratatouille. Det var så gott att jag varit sugen på omelett sedan jag svalde den sista biten kvällen i Cannes.

Ratatoullie med mogna, smakrika görnsaker passar till det mesta nu på sommaren. För de som inte är bekanta med ratatoullie, det är en provencalsk grönsaksröra med tomatbas. Receptet varierar från hushåll till hushåll och alla har sina egna favoritingredienser.

Själv vill jag att röran ska koka länge så att grönsakerna blir lite mosiga och mustiga. Jag struntar i att de gröna grönsakerna blir näst intill bruna, för det blir så goooott.  Sen kommer vi till vitlöken, jag vill ha mycket vitlök. Och så till sist- färska örter. Sen är jag nöjd. Rörans övriga grönsakerna kan variera kraftigt. Oftast blandar jag bara ner allt som jag har hemma i grönsakslådan. Det är ett fenomenalt vis att ta vara på halvskrumpna grönsaker!

Igår åt vi ratatoullie och omelett till middag. Resterna av röran slevade jag i mig idag när jag såg byttan i kylen. Jag skulle bara smaka litegran men helt plötsligt var sålen tom.... Röran är alltså minst lika god kall.... 

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.