Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Födelsedag

Födelsedag

Dessert Igår var ingen vanlig dag, för igår var det min födelsedag!

Födelsedagar är ingenting mar tar lätt på i min familj. Detta tack vare min pappa som ser födelsedagen som årets absoluta höjdpunkt. På födelsedagen är det totalt otänkbart att stå i skuggan av någon annan, behöva kompromissa eller hjälpa till i hushållet. Inte bara när det gäller honom själv, han ser även till att andra födelsedagsbarn får samma uppvaktning och uppmärksamhet.

Nu till tårtan som serveras på morgonen. Det är inte vilken tårta som helst, det är "födelsedagstårtan". Min absoluta favorittårta i värden, mammas variant på Pinocchio tårta. Marängtäckt, smörig sockerkaka täckt med hasselnötter som hon smetar på ett rikligt lager med (pappas) äppelmos emellan. Sedan klär hon in hela tårtan i grädde. Åhhh så gott. Igår bjöd jag på några olika desserter så "födelsedagstårtan” fick nya kläder. Den hamnade i en burk. Jag varvade sockerkaka med äppelmos, krossade maränger, rostade hasselnötter och lättvispad grädde.

Som tur var tog jag i lite med beräkningen igår så det fanns en liten burk över till mig idag. En fin lite post- födelsedagsfrukost. Trevlig söndag!

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.