Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Crème fraiche

Crème fraiche

Just nu är min matlagningslust på topp. Eller, inte direkt matlagningslust i bemärkelsen middagsmat… mer till att lägga tid på roliga köksprojekt. Ett av dem är att göra egen crème fraiche.
Så varför ska man göra sin egen creme fraiche?
Det kanske inte finns någon solklar anledning men det är i alla fall kul. Och inte på något vis svårt.
 
Man tar helt enkelt 5 dl färsk, ekologisk vispgrädde och rör ner 1 msk filmjölk. Låter bunken stå i rumstemperatur. Efter ett dygn har den rinnande grädden blivit tjock, len crème fraiche. Den går att använda med en gång men jag lät den stå ytterligare några dagar för att bli lite syrligare.
 
Så har ni lust att börja laga mat från grunden, här har ni något att mjukstarta med!
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.