Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Aubergine

Aubergine

grönsaker Aubergine har alltid legat mig varmt om hjärtat.

När jag var lite älskade jag aubergine och kanske allra mest moussaka. Platsen där jag på allvar fick upp ögonen för den-konstiga-lasagnen-utan-pasta var på en Cypriotisk strandrestaurang i Larnaca. Servitören kom in med en rund liten terrakottaform till bredden fylld med välgräddad moussaka.  Jag länsade formen med gott humör och var för evigt såld.  Med åren upptäckte jag att man kunde laga så mycket mer ät moussaka med aubergine.

Viktigt är dock att alltid:

  • låta saltet dra ur grönsakens beska smak.
  •  inte snålar med oljan(låt den hellre rinna av efteråt om ni inte vill få i er så mycket olja)
  •  låta den bli genomstekt 

Sen är det bara fantasin som sätter gränserna.

Igår lindade jag en köttfärslimpa med aubergine som vi åt men tzatziki och ris. Köttfärslimpa är en bra rätt om du vill slippa att forma biffar och stekos. 

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.