Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Att gömma en falukorv

Att gömma en falukorv

Korv Min mamma ratar allt vad svenska korvar heter.

 Allt från falukorv till prinskorv... ok spannet mellan just dessa två kanske inte är så stort men... ni förstår vad jag menar. Hon kan inte förmå sig att äta en korv som varken är kraftigt kryddad och torkad eller stekt till något som liktar en kolv kol. Jag å andra sidan är mycket förtjust i våra kallrökta svagt kryddade korvar, har inga som helst problem med att stoppa i mig både en och två bitar falukorv redan innan de hamnar i stekpannan. Även om jag gillar den allra bäst hårdstekt.

När jag tänkte på hur jag skulle kunna lura i min korvhatande mamma lite traditionell svensk korv( varför det nu är så viktig att "lura" i folk saker de inte gillar) var knaperstekning ett måste men även ett skepnadsbyta från de karaktäristiska runda skivorna som får henne att rysa. Jag gjorde en test här hemma ikväll,  fintärnade korven och stekte den i en het panna tills de små tärningarna var jämnt och fint bruna. Sedan blandade jag ner dem i en panna med kornotto. Korven kom att likna knaprigt men ända saftigt bacon. Så har ni någon ni måste gömma falukorven för, här har ni lösningen!     

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.