Annons
Bloggar > Buteljerad poesi > Vin till kräftskivan!
Riesling och kräftor

Vin till kräftskivan!

Vintips Det är tid nu, tid för djuret som liknar en stor insekt med vassa klor och läcker stjärt. Djupt rotad i vår kulinariska själ ligger en villkorslös kärlek för kräftskivan och allt vad det innebär.
Hej!
När man tänker på hur man ska kombinera dryck med kräftor ska man ta hänsyn till vilken typ av kräftor man äter och hur man tillagar dem. När kräftorna bara är kokade i salt framträder den rena kräftsmaken tydligare. Sältan i lagen präglar smaken i kräftorna och den gamla klassikern salt och sött kommer väl till hands. En halvtorr mogen tysk eller jänkare kommer funka perfekt, inte bara till kräftorna utan även västerbottenpajen och gubbröran. Hög restsötma kanske stör den petiga, i såfall funkar torra tyskar alldeles ypperligt.
 
Mulligt i sin mogna förpackning. Det är balanserat i sin söta framfusighet där syran styr skutan åt korrekt väderstreck. Honng, aprikos, citrus med en skvätt bensin på asfalt som bakomliggande charmör. Trevligt och gott.
 
Stilent och krispigt med typicitet ut i fingerspetsarna. Kompromisslöst i sin germanska skrud, ett  mineraliskt fullblod i total balans. Lime, våta stenar, persika. Oj oj oj vad trevligt.
 
En jänkarriesling som är resultatet av ett samarbete mellan Chateau Ste. Michelles Bob Bertheau i Washington State och Ernst Loosen.
Hög syra i en torr till halvtorr i historia som känns oerhört fräsch. Lite mer tropisk och floral med inslag av ananas och vita blommor. En del gula äpple, skifferbruk och olika citrusfrukter slänger vi in i flavoursmyllan.Här finns mycket och det är i balans.
 
Njut!
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.