Varför deltog du i tävlingen på recept.se?
- Det var ett sätt att utmana mig själv genom att hitta på ett gott recept med äpplen och sen hoppades jag på en möjlighet att få lite mer uppmärksamhet till min blogg smultronochlavendel.wordpress.com

Varifrån kommer ditt matintresse?
- Jag har alltid gillat mat. Speciellt till julen pratas det i min familj om när jag som treåring satt på min farmors diskbänk och åt sill som hon lagt in. Jag har haft tur som vuxit upp med många i min familj och släkt som lagat fantastisk husmanskost och som använde sig av bra råvaror. Så det har funnits runt mig hela livet och sen har intresset vuxit under åren och fortsätter att göra så. Jag gillar att laga mat från grunden, gärna efter säsong och älskar att bli inspirerad av andra bloggar, instagram och tidningar. Jag försöker laga enkel mat som ger guldkant på vardagen.

Hur kom du på idén till vinnarreceptet?
- Jag hade köpt en bit rökt fläsk från ett rökeri i Roslagen och tänkte göra en enkel lunch genom att göra en sallad. Eftersom den rökta smaken och blåmögelosten var så framträdande och starka behövdes det äpple i för att tillföra lite sötma. Ungefär så gick det till! En god sallad som jag kommer göra nu i höst när de svenska äpplena är mogna.

Vilken är din favoritkrydda?
- Timjan, både färsk och torkad

Vad gör du om 10 år?
- Om jag får drömma jobbar jag på något vis med det skrivna ordet, allra helst med något om mat och även matfotografering. Två saker som jag älskar.
 

FAKTA
Namn:
Malin Gulding
Ålder: 39
Bor i: Vallentuna
Yrke: Studerar Litteraturvetenskap
Favoritmåltid: Hemgjorda köttbullar, potatismos, gräddsås, inlagd gurka och lingonsylt