Det har aldrig varit så hett att göra din egen juice som nu. De gröna, nyttiga drinkarna och shotsens tid är här. En person som är proffs på rawfood och därför att göra egna juicer är Renée Voltaire, som nu släpper sin bok Juice Power & Detoxen guide för att komma igång med färskpressade grönsaks- och fruktjuicer. I boken hittar vi olika juicer med förklaringar på vad råvarorna i dem, gör för vår kropp. Några dämpar sötsug, vissa ger kraft. Renée själv ser det som ett enkelt sätt att få i sig mer nyttigheter än vad hon orkar tugga i sig på en måltid.

Prova göra egna jucier, fyllda med vitaminer, mineraler, klorofyll och enzymer - som stärker immunförsvaret, gör kroppen hälsosamt basisk, håller magen i form och kickar de igång en naturlig avgiftningsprocess.

I boken hittar du även recept på dryck du gör med en mixer, men även recept på god rawfood och hur du gör egen mjölknötter - som även laktosintoleranta kan dricka.

OBS!
För att börja juica behöver man en råsaftcentrifug eller en juicepress. Den förstnämnda är lite billigare och mer effektiv. En bra juicemaskin som vår redaktion har provat och är nöjda med är Philips Viva Collection Juicemaskin, med 700 Watts motor. Den kan göra upp till 2 liter juice åt gången och är väldigt enkel att rengöra - vilket är a och o. Rengör alltid din juicemaskin direkt efter du använt den, annars hinner fruktköttet torka in. Viva collections alla delar går dock att köra i diskmaskin.

Vinn boken Juice Power & Detox!
För att vinna boken Juice Power & Detox svara du på frågan under och skickar in ditt svar till vinn.recept@aller.se, senast den 25 juni. Döp mailet JUICE och glöm inte skriva ut din adress så vi kan skicka dig vinsten. Lycka till!

Vad för sorts kost förespråkar Renée Voltaire?
1. Raw food
X. LCHF
2. Paleo

 

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsten kan inte bytas mot kontanter. Anställda på Aller media får ej deltaga i tävllingen. 

Ja, jag godkänner Aller Medias integritetspolicy och är över 16 år.

PS: Gilla recept.se på Facebook!