Vi är riktigt bra på svensk taco. Varje fredag står hyllorna med tacos i matbutiken tomma. Då är det fredagsmys. Men vad är egentligen taco? Mat i ett bröd. En mexikansk klassiker som kan fyllas med i princip vad som helst. Nikola Adamovic och Niklas Bolle är inga tacoproffs. Eller var i alla fall inte det när de öppnade El Taco Truck. En rosa truck där de säljer tacos. 
- Det visar hur enkel mat det här är - alla kan göra det, säger Niklas när vi är och hälsar på honom i butiken Nitty Gritty på Södermalm i Stockhom, där El Taco Truck under maj månad gör ett gästspel.

På söndag den 26 maj sitter de både i juryn i The Stockholm Taco Experiment - en tävling för amatörkockar om vem som kan göra bästa tacon. Läs mer om tävlingen här. Enligt Niklas handlar det mycket om att hitta en bra balans.
- Men måste hela tiden tänka på syra, sälta och sötma - att det finns smaker som krockar. Det ska bli spännande att se vad vi får smaka på söndag.

El Taco Truck har de fläsk eller bönor som grund. De kör fläskkotlett i ugnen på 175 grader - efter de gnidit in den i en god torrub. Sen låter de fläsket vila innan de skär upp den i kuber och vänder ner det i spadet igen, så det får suga åt sig mycket av saften innan det lägg på tacon. Genom att laga god, taco på bra råvaror vill de visa hur enkelt det är att göra originaltaco - istället för att använda de populära halvfabrikaten.

För mer av Niklas Bolles tips - kolla in vår matskola - Att göra bra taco, här. Han har även delat med sig av två recept från El Taco Truck, de och några andra mexikanska favoriter hittar du här: