Vill du prova AMMA går det också att välja mellan de mer klassiska mörk choklad med 60-85 procent kakaomassa.

Kakaobönan kommer från Brasilien och det är mannen Diego Badaró som står bakom odlingen, men också chokladtillverkningen. Ett så kallat "bean to bar"-koncept. Diego rostar sina bönor, vilket han är ensam i världen om - och det ger chokladen en speciell smak.

Den 60 procentiga chokladen är mild och nötig med låg syra. Den 75 procentiga är Diegos stolthet och har lite toner av körsbär och citron i smaken och är en klassisk mörk choklad. 85 procentiga Dar chocolate har något mer tanniner än tidigare nämnda och är därför lite mer intensiv. Något för chokladälskaren.

100 procent kakaomassa är inte så vanligt och det är nog inte så många som skulle tycka om att äta den rakt upp och ner. På redaktionen tyckte vi den hade god smak, väldigt blommig, men alldeles för besk. Däremot kan den passa väldigt bra att använda när man bakar får då kan man välja själv hur mycket socker (och andra ingredienser som påverkar smaken) man vill tillsätta.

Chokladen kostar 55kr/st och det finns att köpa på Tehuset Java, Chokladbutiken i Örebro, Götheborgs te & kaffehandel, Karamello och på Johanna i Växjö.