Filipin
Bland de blandade nötterna i skålen brukar det finnas krakmandlar, och om man har tur hittar man en med två nötkärnor i. Då kan man nämligen spela filipin! Då ger man den ena nöten till någon och äter upp den andra själv. Man bestämmer en dag och en tid, t ex ”på lördag klockan två” och vad man vad man ska spela om. En frukost på sängen? En glass? Sista knäcken? Den som först säger ”Filipin” till den andra på rätt dag och rätt tid har vunnit!

Udda eller jämnt?
Två personer tar fem nötter var i handen. Person 1 gömmer några nötter i handen och säger ”udda eller jämnt?” Om person 2 gissar rätt så får han/hon nötterna. Gissar person 2 fel måste han/hon ge en nöt till person 1. Man gissar varannan gång tills man tröttnar!

Plocka nötter
Man behöver vara minst fyra personer. Lägg alla nötter på bordet. En av deltagarna är gissare och ska gå ut ur rummet medan de andra väljer ut en av nötterna. Sen ropar man in gissaren. Gissaren ska nu plocka upp och behålla en nöt i taget. När gissare tar den utvalda nöten ropar alla STOPP och då är det dags att fylla på med fler nötter och välja en ny gissare. Det gäller alltså att inte hitta den utvalda nöten – om man gillar nötter, alltså!