– Mässan inspirerar alla hemmakockar med matintresse, men även yrkesfolk på spaning efter trender och nya leverantörer, säger Lotta Hultén, grundare av Passion för Mat som arrangeras för sjätte gången 1-3 mars 2013. 

Med temat ”Ta vara på råvaran” fångar arrangören upp debatten och medvetandet om att en hel del livsmedel slängs i onödan. Att handla rätt mängd, gärna närproducerat, och inte alltid välja storförpackningar är nyckelfrågor som kommer att belysas på olika sätt.
Passion för Mat erbjuder även sina besökare roliga aktiviteter, bland annat en köksskolan och olika workshops därman lär sig mer om matlagning. Köksskolan leds av matpredikanten Anders Arnell och Johnny Johansson, tidigare Nobelkock. 
– Äkta matkompetens bygger på erfarna yrkeskockars kunskap. Vi vill skapa en kontaktyta där intresserade hemmakockar möter yrkeskunnandet.

På scenen utspelar sig Kockduellen där två lag gör upp om att tillaga tre råa kycklingar. Lagen består av Leif Mannerström och Katja Palmdahl som tävlar mot Gustav Trägårdh och Alexandra Zazzi. Här genomförs även Folkmästerskapen i Omelett med Leif Mannerström som ordförande i tävlingsjuryn.
– De tävlande i årets Folkmästerskap i Omelett är tidigare deltagare på toppnivå. Vi hoppas på många kreativa förslag, bl.a. hur man bäst tar vara på råvaran i omeletten,
förklarar Anders Arnell, som håller i omelett-tävlingen.