Finns det något godare än smörstekta gula kantareller - på en toast? Eller en riktigt god gräddsås med trattkantareller? Eller pasta med den härliga Karl Johansvampen? Det bästa med svamp är att det går att variera i oändlighet. Och de är lätta av förvara för det funkar bra att torka svamp.

Skivor, rör och taggar – svampar har allt och de finns överallt, nästan, i alla fall. För svamp är ett märkligt väsen som kan dyka upp där man minst anar det – och önskar. Men för att hålla oss till matsvamp så finns det många älskade sorter. En av de arter som fått mer plats på det senare är taggsvampen, som finns i många olika varianter. Den bleka taggsvampen är fast i köttet och har mild smak – en riktigt bra matsvamp, som äts bara som stekt eller som ingrediens i en stuvningTaggsvampen plockas från augusti till långt in på senhösten och kan plockas över hela landet, så ta en korg under armen och ge er ut! Kanske hittar ni också fler sorter att fylla korgen med.