Bästa lussebullarna!
Heléne Johansson på Brunkebergs Bageri delar med sig av sina bästa trick för att göra lussebullarna så saftiga, goda och snygga som möjligt. Läs hennes tips här!
 

Pepparkakstips!
Polera degytan på degen innan du gräddar pepparkakorna. Då blir de både snyggare och lättare att dekorera med kristyr.

Juläpplet
Tycker du att äpplen är godis? Nä, förmodligen inte. Men det gjorde man förr, och till jul var äpplen ett måste. Röda skulle de vara, och man använde dem till många saker. Man dekorerade granen och julträdet, stoppade dem i den griljerade grisens gap och man lekte med dem. Och så åt man förstås äpplen på en massa olika sätt. Stekta över öppen eld, eller så lyxade man till det och kanderade dem, som vi har gjort här. Kanderade äpplen såldes ofta på julmarknaderna också.

Kulprovet!
När du gör kola kan du kolla om den är klar genom att göra kulprovet. Gör kulprov genom att droppa lite av smeten i en kopp med kallt vatten. Om smeten kan formas till en mjuk kula håller den mjukt kulprov. Blir kulan hård håller den starkt kulprov. Vilket du föredrar är en smaksak.