Det är svårt att misslyckas med en kladdkaka och det är enkelt att sätta sin egna touche på den. Smaksätt med lakritspulver, yoghurt, färska hallon, mint eller kanske lime. Varför inte göra den extra kladdig genom att byta ut kakaon mot riktig choklad?

Det finns säkert lika många recept på kladdkaka som det finns människor i Sverige och den största skillnaden på en kladdkaka och andra sockerkakor är att det inte används något bakpulver i kladdkakan. Inga luftbubblor är lika med kladdigt innehåll.
Man kan säga att kladdkakan är en blandning av sockerkaka och en fondant.

Här är några av våra bästa kladdkakor. En smaksatt med lakrits och en med rosmarin för den lite mer vuxna smaken, en med hallon för en fräschare, barnsligare och syrligare touche. En fransk för lite mer lyxig känsla och en enkel klassisk med glasyr på toppen.  Sllutligen en som är anpassad för de som äter LCHF (kolla in Chockochock).
Är du sugen på att exprimentera eller har någon favoritsmak, prova att blanda i det i din smet - för vad är inte gott till choklad?